Lekker laten staan die files

448

Normaalgesproken haal ik mijn schouders op bij berekening van economische schades door files of mensen met gevoelige oren bij Schiphol. Maar vanochtend stond in de Volkskrant wel een heel interessante. Een of andere prof uit Nijmegen (dan ga ik als Delftse ingenieur sowieso al aan je deskundigheid twijfelen) roept dat er twintig procent meer asfalt moet komen. En dan zegt hij:

“Onderzoeksinstituut TNO heeft berekend dat alleen al de economische schade van de files in 2006 630 miljoen euro bedraagt. Uiteindelijk zal het probleem de doelstellingen voor economische groei zoals die in de begroting zijn vastgelegd ondergraven.”

Wacht even, 630 miljoen maar? En om die schade te voorkomen zouden we jaarlijks miljarden moeten uittrekken? Als we dat geld in energiebesparing steken, levert dat misschien wel meer economische groei op.