Rollend over straat in Vlaardingen

469

U denkt misschien dat ik het nu ga hebben over de knokpartij van Feyenoord-supporters, waarbij het halve centrum verbouwd werd en zestien aanhoudingen verricht. Daar moeten wij in Rotterdam altijd een beetje om lachen, want als Feyenoord-supporters bij ons aan de slag gaan, wordt dat wel even wat degelijker aangepakt dan met een paar terrasstoeltjes en stoeptegels.

Maar nee, het gaat mij om GroenLinks Vlaardingen. De fractie heeft zijn eigen wethouder weggestuurd. Vanwege een onderzoek (dus nog niet eens een voornemen) om iets te bouwen aan de rand van een natuurgebied. Bizar. Niet zo gek dat de coalitiepartners zich afvroegen of GroenLinks nog wel een betrouwbare partner was, maar dat is inmiddels opgelost. Het bleek uiteindelijk geen inhoudelijke zaak, maar iets met poppetjes.