Statenfractie draait om de hete brij heen

439

Goedemiddag, daar is uw paranoïde racist weer even met een mening over het uitgebreide epistel (.pdf) van de Zuid-Hollandse statenfractie. Helaas staat daar weer weinig meer in dan dat ze ontevreden zijn over de kandidaatstellingsprocedure van de Eerste Kamer en dat het toch helemaal niet gek is om voorkeursstemmen uit te brengen. Kortom, ze gaan nog steeds niet in op de reden waarom ik (en velen met mij) pissig zijn. Nog maar een keer:

(1) Dat die procedure niet lekker zit, is zo onderhand algemeen aanvaard. Wanneer je zelf ook denkt dat Femke Halsema het met je eens is, wat is dan nog de ratio van een ‘waarschuwing aan de partijtop’?

(2) Waarom zijn voorkeursstemmen bij de senaatsverkiezingen het juiste middel om te partijtop te waarschuwen? Zijn voorkeursstemmen niet bedoeld als middel om een volgens jou meer geschikte kandidaat in de senaat te krijgen?

(3) Als je van plan bent een congresbesluit te negeren, ookal heb je daar het wettelijke recht toe, zou je daarbij dan niet wat openlijker te werk gaan? Wanneer je in staat bent achteraf via internet te communiceren, kan dat vooraf ook. Heel leuk dat er in beperkte kring wat gesmoesd is, fijn ook dat het met Jan Laurier is kortgesloten, maar het beoogde slachtoffer, Herman Meijer, wist van niks.

Aanstaande woensdag vergaderen de leden van de afdeling Rotterdam. Ik heb zo’n vermoeden dat die nog wel wat te verhapstukken hebben met de provinciale fractie en bestuur. Antwoord op bovenstaande vragen zou in elk geval een mooi begin zijn om mijn vertrouwen terug te winnen.