Bericht van Gringo: Antigua

483

Impossibly cute zegt mijn Lonely Planet over Antigua, Guatemala. Dat valt toch een beetje tegen. De elementen zijn er op zich, en het parque central is inderdaad dik in orde, maar al met al zijn de straten te breed en te vol met auto’s om cute te kunnen zijn. Een zeventje, ver achter Suchitoto en Granada.

Volgende onderwerp. Binnenkort zijn hier presidentsverkiezingen en dan gaan ze plakken op een manier die we in Nederland niet meer gewend zijn. Iedere lantaarnpal hangt vol smoelwerken van kandidaten. Op enorme billboards beloven de heren gladakkers om de criminaliteit, het grootste probleem van het land, keihard aan te pakken.

Wie ook kandidaat is, maar onzichtbaar op billboards, is nobelprijswinnares Rigoberta Menchu. Van haar partij Encuentro heb ik maar een paar keer het logo op rotsen langs de weg geverfd gezien. Misschien gokt ze erop dat haar gezicht al bekend is, maar ik vrees dat ze moeite heeft om geldbronnen aan te boren.