Bericht van gringo: Monteverde

475

Tijdens je ecotoeristische bezigheden kun je naar schildpaddenkonten staren, door het regenwoud lopen of er met een kano doorheen varen. Maar je kunt er ook aan een kabel overheen zeilen en dat heb ik vandaag gedaan. Er komt iets meer adrenaline aan te pas dan aan de andere opties.

Je zeilt dan dus aan een kabel van boomtop naar boomtop of over een hele vallei heen. De langste kabel in mijn geval was een dikke 700 meter, over een dal van meer dan 100 meter diep. Dat is pas genieten van het uitzicht. In mijn geval kwam er ook nog een loodrechte afdaling langs een touw van dertig meter aan te pas en een tarzanswing, een soort bungee jump maar dan met een zwaai erin.

Dit alles overigens in Monteverde, een koel oord in de Costaricaanse bergen waar veel fair trade ecokoffie geteeld wordt. Politiek correcter kan het niet.