Verlink eens een collega

497

Raamambtenaren zijn lieden in overheidsdienst die niks doen, maar wel in grote toorn ontsteken als je daar wat van zegt. Logisch dus dat je ze anoniem kunt aangeven op de zojuist door Leefbaar Rotterdam geopende website. Ook overijverige ambtenaren, beter bekend als ‘onnodige bureaucratie’, mogen aangegeven worden. LR zegt er wel netjes bij dat het gaat om functies, niet om personen. Dus als iemand een belangrijke functie heeft, maar er niks van bakt, willen de leefbaren het niet weten.

Enfin, dit gaat een heerlijk spelletje worden bij de diverse overheidsdiensten die Rotterdam rijk is. Het havenbedrijf en de culturele instellingen doen niet meer mee, want die zijn door LR geprivatiseerd. Maar verder zou ik zeggen: schiet maar raak.

Mijn duit in het zakje: de gemeentelijke accountantsdienst, die sinds de affaire Peper zoveel controlekracht bezit dat doelmatigheid soms volledig lijkt opgeofferd aan rechtmatigheid.