Doodstraf op koranbezit

505

Volksgenoten! Zoals u weet, ben ik een mild mens. Daarom verlangde ik aanvankelijk slechts dat de helft van de koran verscheurd zou worden. Echter, men nam mij niet serieus. Daarom stel ik nu voor de koran te verbieden. In een vrij land past het bezit van zo’n boek niet.

Nu vraagt u zich natuurlijk af: wat als die snode moslims nou stiekem toch dat boek in huis houden, ondanks het gebod dit sofort abzugeben op het politiebureau? Welnu, ook hier heb ik over nagedacht. Van mij mogen moslims behandeld worden, zoals dat in hun eigen landen gebruikelijk is, met harde hand dus.

In Saoedi Arabië, een land waar ik voor dit doel veel inspiratie aan ontleen, is het bezit van een bijbel strafbaar. Je kunt ervoor het land uitgezet worden. Dat lijkt mij een goed idee. Meervoudig bijbelbezit kan zelfs leiden tot de doodstraf. Het zal wel weer extreem gevonden worden, maar als ik me daardoor laat leiden, kan ik er net zo goed meteen mee ophouden.