Verkoudheid aan de ongelovigen!

526

Beste mensen, welkom op deze eerste demonstratie van gematigde moslims, naar aanleiding van de oproep door Eddy Terstall in de Volkskrant vanochtend. Fijn dat jullie in zo groten getale gekomen zijn, en dan kijk ik zeker ook naar onze zusters van het Afgezakte Hoofddoekje. Ik durf nu al te zeggen dat dit de grootste gematigde demonstratie van dit jaar is, groter dan de manifestaties van gematigde vakbondsleden vorige week en gematigde studenten in het voorjaar.

Omdat we als organiserend comité van gematigde moslims beseffen dat alle begin moeilijk is, beginnen we vandaag met een makkie. We demonstreren op niet-fundamentalistische wijze ter ondersteuning van onze geloofsbroeders de Oeigoeren, die door de Chinese regering niet zo heel aardig bejegend worden.

Denk er bij het scanderen van leuzen om dat dit een gematigde demonstratie is. We willen de Chinese regering niet voor het hoofd stoten en de Nederlandse handelsbelangen niet schaden. Daarom hebben jullie allemaal een briefje gekregen met een gematigde leus. Mag ik die even horen?