Wij betalen graag voor uw objectieve advertentie

549

Ik zal wel niet de enige blogger zijn die vandaag een vriendelijk mailtje kreeg van een niet nader te noemen commercieel weblog (hint: het is een doorstart van een failliet tijdschrift). Of ik misschien een logje zou willen wijden aan mijn geheel objectieve mening over hun product.

“P.s: Eventueel is een kleine vergoeding natuurlijk mogelijk, zolang objectiviteit maar niet in het geding komt.”

Ogguttegut, hier heeft een stagiair marketing de eerste doodzonde uit het journalistieke handboek te pakken. Een journalist laat zich niet betalen voor het schrijven van een bericht. Hij beslist geheel onafhankelijk óf hij iets schrijft en zo ja wat. Als hij de eerste vraag laat beïnvloeden door andermans portemonnee, heeft hij de helft van zijn objectiviteit al ingeleverd.