Altijd leuk: relletje over belangenverstrengeling

580

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook raar opkeek, toen ik voor het eerst op het stadhuis een afspraak had met PvdA-raadslid Jacqueline de Jong en dat bleek te zijn op de kamer van de door de gemeente gesubsidieerde stichting Meld Geweld, waar ze directeur van is. Maar goed, zij doet cultuur en de stichting houdt zich bezig met veiligheid, niet alleen in Rotterdam, maar ook elders in het land.

Er zitten echter ook twee vorig jaar benoemde PvdA-raadsleden in het bestuur, waarvan er eentje vlak voor de verkiezingen is toegetreden. Allemaal geen doodzonde, maar toch ook weer niet gek dat Leefbaar Rotterdam daar over valt. Zo gaat een stichting die oncontroversiële veiligheidsbewustwording doet – iets waar de leefbaren ook voor zijn – lijken op een politiek vehikel. Niet goed voor de stichting en ook niet goed voor de PvdA, die zo haar reputatie van baantjesverdeler bevestigt.