Daar zijn we weer

556

Ha, de PVV en de VVD willen een parlementaire enquête naar het vreemdelingenbeleid. Ik weet niet of dat zo handig is. Er zou namelijk wel eens uit kunnen blijken dat er de afgelopen pak hem beet twee decennia twee bewindslieden geweest zijn die echt wat gedaan hebben, namelijk Aad Kosto (PvdA) en Job Cohen (PvdA), en dat er de laatste vier jaar een ineffectieve stuntel met een grote waffel heeft gezeten, Rita Verdonk (VVD).

Ja, daar zou ik ook bij willen zijn als ik Ayaan Hirsi Ali heette.

U zult misschien denken: dat arme bedreigde mens. Ik weet het niet. Ergens zegt een stemmetje me dat het de laatste tijd waarschijnlijk nogal mee viel met de bedreigingen en dat ze juist naar Nederland terugkomt om weer wat negatieve aandacht te trekken.

Want laten we eerlijk zijn, Ayaan is niet een internationale schietschijf à la Salman Rushdie. Ze moet een beetje werken om de bedreigingen gaande te houden en de beste plaats om die te oogsten is in Nederland, zeker nu Ehsan Jami bezig was haar plekkie in te pikken.