Rotterdamse college wankelt

586

Het zal wel met een sisser aflopen, maar de VVD zwaait dezer dagen luid met haar portefeuilles, als de raad het in haar hoofd haalt om wethouder Jeannette Baljeu weg te sturen om de blunderput-affaire. Van de zittende wethouders kreeg zij de zwartste piet toegespeeld door de onderzoekscommissie onder leiding van PvdA-er Ton Harreman, een voormalig bestuurder uit Delfshaven die onder zijn niveau zit te backbenchen in de raad.

Het probleem lijkt te zitten bij de grote, maar instabiele PvdA-fractie. De interne dynamiek daarvan is nogal ondoorzichtig, maar ‘naar verluidt’ zijn er dus mensen op Baljeus hoofd uit, een gerucht zo sterk dat de VVD het kennelijk nodig vond een openbaar tegengeluid te laten horen. Typisch zo’n geval dat je denkt: wat is er nou écht aan de hand?