De leukste literatuur van Rotterdam

608

Nur Literatur is het leukste literaire evenement van Rotterdam. En dat ondanks de formule. Al achttien afleveringen achter elkaar laat het zien dat simpelweg luisteren naar iemand die achter een katheder een boek voorleest, best spannend kan zijn. Dat komt door de perfecte verzorging van het geluid. Daardoor kun je alle aandacht richten op wat er gezegd wordt.

Morgenavond strijkt Nur Literatur neer in Boijmans van Beuningen. Hoofdgast is Herman Brusselmans, live even melig als op papier, maar niettemin iemand die je eens bezig gezien moet hebben. Verder ben ik benieuwd naar Walter van den Berg, wiens tweede roman ‘West’ onlangs verscheen bij de Bezige Bij. Het boek staat bij mij op de nog-te-lezen-plank. Enfin, u weet wat ik in dergelijke gevallen zeg: komt allen.

Update maandag: recensie hier.