Hallo hallo, hier spreekt uw stadsbestuur

606

Ja, beste bewoner van het Weena, het is een teringzooi in de binnenstad van Rotterdam, alleen zeggen wij dat natuurlijk niet zo, wij zeggen dat de binnenstad “in verandering” is. “Ook bezoekers van de stad zal het niet ontgaan.” Als het ze al lukt om de uitgang van het tijdelijke CS te vinden, maar ook die rampzalige toestand stippen wij liever niet al te openlijk aan.

Het minste dat we kunnen doen is u informeren. Daarom sturen we u een maand na de start van een informatiecampagne een brief die op vorige week woensdag is gedateerd. “U herkent de campagne aan de titel ‘Hoor, hier bonkt het nieuwe hart van Rotterdam’.” Op allerlei bouwschuttingen gaan wij informatieve posters plakken. “Zo houdt de binnenstad ook tijdens ‘de verbouwing’ haar aantrekkelijk gezicht.”

Ehm, nu ja, we zijn dus op de achterkant van de brief en dat is wel een mooie plek om ook iets een beetje toe te geven. “Als bestuurders weten we dat de bouwactiviteiten overlast met zich mee kunnen brengen, mogelijk ook voor u. Vanzelfsprekend spannen wij ons in om de overlast tot een minimum te beperken. Zo hopen we dat u, samen met ons, trots kunt zeggen ‘Rotterdam bouwt de toekomst in haar hart’.” Helaas zijn wij niet in de gelegenheid bij dit motto een teiltje mee te leveren.

Uw liefhebbende wethouders, “Hamit Karakus en Lucas Bolsius”.