In het zonnetje, in het zonnetje

625

Een van de ironieën van de geschiedenis is dat het land dat God aan zijn volk beloofde zo’n beetje het enige stukje Midden-Oosten is waar geen olie te vinden valt. De Israeli’s, Palestijnen en Jordaniërs moeten hun economie dus van andere dingen draaiende houden. De kuststrook is geschikt voor landbouw, maar de Jordaniërs in het binnenland hebben echt niet veel meer dan een dikke vette woestijn.

Het land exporteert daarom vooral mensen, onder meer in de vorm van artsen en ingenieurs. Maar sinds kort heeft het bedacht dat het in de zonne-energiebusiness wil en probeert het het Europees Parlement warm te krijgen voor een subsidie. Tien miljard, zit het aan te denken. Dat is ongeveer de halfjaarwinst van Shell, een bedrijf dat graag goede sier maakt met zijn duurzame inspanningen.

Maakt u zelf de optelsom even?