De directeur die bleef

642

Lantaren/Venster is een bioscoop annex klein theater in de Rotterdamse binnenstad, dat in financieel zwaar weer verkeert sinds Cinerama de best lopende arthouse films naar zich toetrok. Noodgedwongen werd er bezuinigd op theater en eigen producties, en kwam er meer muziek, met name jazz (komende dagen funky Numoon Fest).

Geen geld dus om het aftandse gebouw op te knappen, maar de gemeente wil de Wilhelminapier cultureel ontwikkelen, dus ontstond het idee van nieuwbouw: vijf filmzalen en een theaterzaal aan de overkant van de Maas. Iedereen in de stad houdt zijn hart vast: kan het kleine theater in die uithoek rendabel worden? Ik ben al meer dan tien jaar vaste klant, maar naar de Wilhelminapier ga ik niet voor mijn lol.

Gisteren barstte de bom: directeur Geert ter Steeg, die niet bekend staat als de slechtste van Rotterdam, mag niet mee verhuizen, want hij slaagt er niet in het huidige L/V rendabel te maken. Een van de bestuursleden gaat interimmen. Je weet het natuurlijk nooit, maar ik ben bang dat de business case van L/V er niet door verandert.