Hertrouwen verboden in prachtwijk

639

Stel, je bent moeder van een leuke zoon, maar met zijn vader schiet het niet zo op. Je vindt een nieuwe kerel die wel min of meer deugt, met wie je graag zou willen samenwonen. Vanaf 1 januari kun je er dan maar beter voor zorgen dat je zoon jouw achternaam heeft, want anders gaat het feest niet door.

Althans, niet in Rotterdamse prachtwijken als Oud Charlois en het Oude Westen. In het kader van de Polenpreventie is het dan namelijk verboden met meer dan twee verschillende achternamen op hetzelfde adres te wonen.

Deze nieuwe machtsgreep achter de voordeur van het Rotterdamse gemeentebestuur verbiedt zo op het eerste gezicht ook studentenhuizen, het krijgen van kinderen bij verschillende partners, hippiecommunes en zo nog het een en ander aan samenlevingsvormen. Al zal er wel weer een fraai stelsel van uitzonderingen opgesteld worden, waardoor het de facto toch gewoon discriminatie van Polen en Roemenen is. Zoals bedoeld.