Kolencentrales en interventieteams

656

Ha, journalist van het AD/RD aan de telefoon! Of ik nog wat respons gehad had op het relletje dat ik in november ontketende. Ja hoor, antwoordde ik neutraal. Maar daar belde hij eigenlijk niet voor. Of ik de krant van zaterdag gelezen had. Nee, moest ik erkennen, maar ik wist wel wat zich zo ongeveer in de raadsvergadering van afgelopen donderdag had afgespeeld.

De kolencentrale op de Maasvlakte stond op de agenda. GroenLinks was, is en blijft mordicus tegen en raadslid Arno Bonte liet dat weten. Daar viel de PvdA nogal over, omdat die op het laatste moment een draai gemaakt had. Lees hier de gedachten van het als altijd open en eerlijke PvdA-raadslid Matthijs van Muijen. Kortom, het had er alle schijn van dat de uitval van de PvdA naar GroenLinks tot doel had de verdeeldheid in eigen kring te maskeren. De kolencentrale komt er overigens, dankzij steun van PvdA, CDA, VVD en CU.

Dan de interventieteams, ook geen onbekend thema. Opnieuw keerde fractievoorzitter Anneke Verwijs zich standvastig tegen het fiere voornemen van Rotterdam om de grenzen van de wet op te zoeken. En opnieuw maakte de PvdA zich daar druk over, hoewel die partij in dit geval volledig overtuigd is van de noodzaak de privacy van mensen vaker aan de kant te schuiven. Maar ja, omgaan met een principiële partij blijft lastig.

Dus eh, wilde de journalist weten, wat vond ik er nou van, voelde GroenLinks zich nog wel thuis in dit college? Ik dacht na, diep na, en vond helemaal niets. Ja, dat was wel jammer voor hem.