Leen offert zich op

650

“Goedenavond, met Verbeek.”
“Hallo Leen, met Gaby, je weet wel, van de sollicitatiecommissie voor het burgemeesterschap van Eindhoven. Ik heb goed nieuws voor je: je hoort bij de laatste twee, je mag meedoen aan het referendum.”
“Da’s keigaaf, Gaby, wie is de andere kandidaat?”
“Rob van Gijzel.”
“Rob van Gijzel? Maar dan heb ik geen schijn van kans. Dan trek ik me net zo lief terug.”
“Tsja, Leen, dat zeiden alle anderen die ik gebeld heb ook al. Jij bent onze laatste hoop.”
“Is er echt niemand anders?”
“Ja, Johan Vlemmix. Die heeft er wel zin in, maar dan maken we het referendum belachelijk. Het referendum overslaan is ook geen optie. Dus dan maar een wedloop tussen twee partijgenoten – we krijgen niemand van een andere partij zo gek dat hij Rob z’n feestje gaat opfleuren.”
“Nou vooruit dan maar.”
“Heel fijn, Leen. Houdoe, he?”
“Ja, houdoe.”