Leesvoer 1: Zone 5300

648

Gewoon een van de leukste tijdschriften van Nederland: Zone 5300. Een strakke formule van strips, literatuur, beeldende kunst, muziek, film en zo nog het een en ander aan underground stuff. Afgelopen weekend zat het winternummer in de bus, dat vier pagina’s interview bevat met de mij volkomen onbekende Paul Bodoni.

Bodoni blijkt een legende te zijn van de Nederlandse strip, die al twintig jaar in Zweden woont, maar wiens werk binnenkort uitgebreid te bewonderen valt in het Singer Museum in Laren. Stripliefhebbers leggen tegenwoordig vermogens neer voor een exemplaar van Bodoni’s ‘2 Alfredo’s op een groene prairiewolf’ ui 1987, waarin onder andere verhalen van Kafka en Charms verstript werden.

Verder deze keer in de Zone grabbelton: recensies van twee horrorfilms die ten onrechte op naam van Andy Warhol staan, een kleine ode op de Egyptische platenhoes en nog dik vijftig andere lange en ultrakorte artikelen. En natuurlijk strips, van twintig verschillende auteurs.