Leesvoer 2: Passionate Magazine

649

Net als Zone 5300 hanteert Passionate Magazine een strakke formule: recensies, korte verhalen, columns en gedichten. Ook is er een vaste stal van auteurs en daaromheen aandacht voor nieuw talent. Toch merk ik dat het me steeds meer moeite kost me aan het lezen te zetten.

Dat komt, denk ik, door het hoge soortelijke gewicht van de bijdragen. Bij Zone 5300 ‘gebeuren’ gemiddeld twee tot drie dingen per pagina. Bijdragen in Passionate zijn gemiddeld twee pagina’s lang. De pagina’s zijn ook wel heel erg wit. De professionaliteit straalt ervanaf, maar voor het plezier geldt dat minder.

Nou is het voor een oud-redacteur natuurlijk makkelijk zeuren, maar ik mis de verschrikkelijke miskleunen die vroeger in Passionate stonden, toen het blad nog zelf jonge auteurs scoutte. Nu is het gros van de jonge auteurs gescout door een uitgeverij en lift Passionate mee. Dat komt de gemiddelde kwaliteit van de teksten ten goede, maar het avontuur is een beetje weg.