Leesvoer 5: Linker Wang

657

Nog net voor kerst binnen: het decembernummer van de Linker Wang, tijdschrift voor geloof en politiek. Daarin onder meer een interview met Peter Pot, die onlangs onverwacht het wethouderschap voor GroenLinks in Zwolle gedag zei, om zich te gaan wijden aan parochiewerk. “De leer mag streng zijn, maar in de praktijk kan er veel en is de katholieke kerk gewoon ruimhartig.”

Verder onder meer een artikel over de spiritualiteit van Thich Nhat Hanh, een boeddhistische leraar uit Vietnam, een Rotterdams initiatief om eenzame ouderen uit het slop te halen en een uitgebreide beschouwing over de vraag of progressieve politiek en religie elkaar wel verdragen. En uiteraard aandacht voor de nog altijd lopende actie om Geert Wilders de linker wang toe te keren. Gratis proefnummer valt via de site aan te vragen.