Leesvoer 6: De ingenieur

658

Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid woonden in 2007 meer mensen in een stad dan op het platteland. Zo begint een verhaal over miljoenensteden in de infrastructuurspecial van De Ingenieur, dat als altijd toegankelijkheid aan degelijkheid weet te paren. Verder haalt het blad Camiel Eurlings door de mangel wegens onvoldoende investeringen in het spoor en heeft het een nostalgisch interview met Lou Ottens, geestelijk vader van de cassette en de cd.

Een prachtige graphic toont de werking van de knikkermachine van kunstenaar Mark Bischof, waarvan een replica te zien was in de film Fracture met Anthony Hopkins. Mijn bijdrage is een lang verhaal over techniek en literatuur, dat hier op de site zal verschijnen zodra dit nummer van De Ingenieur uit de kiosk is.