Rock ’n roll church

628

Gisteravond in de Remonstrantse Kerk: presentatie van het boek Antiscene, over de Rotterdamse punk/kraakscene van de jaren tachtig en negentig. Toch een beetje een rare omgeving voor een optreden van de Stink Sisters, maar anderzijds: de raddraaiers van toen zijn er niet jonger op geworden. De sfeer was er meer een van sentiment dan van woede.

Eigenlijk had deze avond in Waterfront moeten plaatsvinden, want dat is via een heleboel tussenstations uit deze antiscene voortgekomen. Een enkeling werkt er na al die jaren nog, maar ik kan me best voorstellen dat velen zich er na de hardhandige verjongingskuur van de afgelopen anderhalf jaar niet helemaal meer thuis voelen. En toch, for old time’s sake, zou het een mooie avond geweest zijn voor het vernieuwde Waterfront cafe.