Volkskrant naait Rita opnieuw

661

Als ik Rita Verdonk was, zou ik na de vorige keer vooraf inzage geëist hebben voor ik medewerking verleende aan een reconstructie door de Volkskrant van mijn uitzetting uit de VVD-fractie. Het resultaat is een politiek oninteressant emostuk in de krant van vandaag, waar niemand zich een buil aan kan vallen.

Maar ja, Rita had vermoedelijk een deal met de auteur van het stuk, Marc Peeperkorn, niet met degene die over de foto’s ging. Dat was Frank Schallmaier en die flikte dit:

Knipsel uit Volkskrant

Een triomfantelijke Rita tussen zum Tode betrübten partijbonzen. Dat is een fotoselectie die stemming probeert te maken, een stemming die niet door het stuk gestaafd wordt. Overigens is het redelijk bijzonder dat in dit soort gevallen de fotosamensteller apart vermeld wordt, dus het zou mij niet verbazen als hier ter redactie al een robbertje over gevochten is.