De Wilders cultus

677

De islam kun je niet vermoorden, Geert Wilders wel. Die scheefheid maakt dat het bestrijden van de islam minder directe consequenties lijkt te hebben dan het bestrijden van Geert. Je verzetten tegen waar Geert voor staat, lijkt ook al snel een persoonlijke aanval. Benieuwd of Tofik Dibi al weer buiten staat op het moment dat ik dit logje schrijf. Want het is natuurlijk vrij zot om opgepakt te worden voor het verspreiden van een onschuldige prent als deze:

Het is toch te gek voor woorden

Maar toch. Het zou wel fijn zijn als Geert Wilders iets minder de verpersoonlijking werd van het ressentiment dat in de Nederlandse samenleving leeft, want ’s mans cultus begint obsessieve vormen aan te nemen. Daar kunnen ook zijn tegenstanders aan bijdragen, door te stoppen met het verspreiden van dit soort postertjes. Ja, het mag. Maar het hoeft niet.