Filmfestival blijft in binnenstad

686

Het IFFR heeft zijn kaarten op tafel gelegd: het filmfestival wil niet verhuizen uit de Rotterdamse binnenstad. Lang zag het ernaaruit dat er weinig anders op zat. Lumière, Thalia, Calypso en Corso zijn al dicht. Lantaren/Venster gaat verhuizen naar de Kop van Zuid, Cinerama moet wijken voor een toren en Pathé zou het ook wel voor gezien houden.

Maar nee, Pathé ontkent nu alle geruchten. De bioscoop op het Schouwburgplein blijft en gaat zelfs een facelift krijgen. Pathé en IFFR lijken samen op te trekken om het gemeentebestuur te bewegen in het plein te investeren.

Het IFFR wil ook een tijdelijk theater om haar bezoekers op te vangen bij verhuizing van L/V en sluiting van Cinerama en Oude Luxor (theater dat als festivallocatie dient maar binnenkort dicht gaat). De gemeente klinkt minder afwijzend dan voorheen. Dit zou nog wel eens een heel harde lobbystrijd kunnen worden.