Het gelijk van Arno

665

Ik geef toe, toen Arno “elke week in de krant” Bonte het idee lanceerde om vuurwerk te verbieden, hield ik mijn hart vast. Dat ging vast weer een heleboel belachelijkmakerij opleveren. Dat klopte op zich ook wel, maar de oogst is toch verbazingwekkend positief.

Het AD/RD meldt vandaag dat de luchtvervuiling door het vuurwerk tijdens de jaarwisseling tegen de grenswaarden aan zat. Maar bovenal is een aanzienlijk deel van de lezersreacties bij het oorspronkelijke artikel positief. Bij de Telegraaf heeft Arno zelfs regelrechte fans. Van de 50 reacties op de eerste pagina zijn er 27 positief.

Zelfs bij GeenStijl hadden een paar lieden er een goed woord voor over, onder wie de reaguurder van het jaar, de heer fuckje. Retecool maakte er een poll van.

Update een dag later: bijval groeit, Arno gaat maar eens een concreet plan maken.