Mullah Omar ambassadeur in Washington

696

In de jaren tachtig was Robert Callahan de rechterhand van de Amerikaanse ambassadeur in Tegucigalpa, de hoofdstad van Honduras, een bloedige dictatuur. Het was een drukke post, want de ambassade was het hoofdkwartier van de oorlog tegen Nicaragua, dat in handen van de linkse sandinisten van Daniel Ortega gevallen was. Na veel bloedvergieten kwamen er vrede en vrije verkiezingen. Enkele verkiezingen later is Ortega toch weer aan de macht. Dat vonden de Amerikanen niet leuk.

Hun wraak is dat ze Robert Callahan benoemen tot ambassadeur in Managua. Ortega – zelf ook bepaald geen lieverdje – zal niets anders kunnen dan deze oorlogsarchitect vriendelijk de hand schudden, maar heimelijk hopen dat de Verenigde Staten nog eens met gelijke munt terug betaald worden voor deze slag in het gezicht. (dank Sargasso)