PvdA deelraadslid doet ploffie

681

Bouchra Ismaili stond 15 op de lijst van de PvdA in Rotterdam Charlois. Maar boven haar stonden vier mensen met een plek op de gemeentelijke lijst, dus toen haar partij dertien zetels haalde zat ze in de deelraad. Gezien het geringe aantal vrouwen boven haar en de gretigheid die de PvdA doorgaans aan de dag legt inzake gelijke verdeling, mag je aannemen dat er wat twijfels heersten.

Vandaag deed mevrouw ploffie. En dat terwijl de mail die ze kreeg alleen maar twee citaten van de Hizb ut Tahrir bevatte, niet de gebruikelijke vunzigheden die je als politicus voor lief moet nemen. Dus een hele foute beurt van het raadslid.

Volgens de doorgaans goed ingelichte Ronald Sörensen was het niet de eerste keer dat een Rotterdams PvdA-deelraadslid op deze manier uit de bocht vloog. Hij zal het ongetwijfeld aandikken, maar je ontkomt toch niet aan de gedachte dat een onvoldoende streng (nee, ik zeg niet opportunistisch) scoutingbeleid in combinatie met de overweldigende verkiezingsuitslag wel veel mensen op het pluche hebben doen belanden die daar niet helemaal op hun plek zijn.