Wensen en cijfertjes

664

Goed, u krijgt allen van mij de beste wensen, uiteraard, maar eigenlijk is dit een saai logje dat vooral voor mezelf bedoeld is, om wat cijfermateriaal lekker bij de hand te houden. Zoals bezoekersaantallen:

Bezoekers en hits per maand

De drukste tijd op het log was eind mei, begin juni, rond de nasleep van de provinciale verkiezingen. Op 30 mei bezochten 753 mensen de site, een absoluut record, net als het aantal reacties (16) op dit postje. Het gemiddeld aantal bezoekers per dag is 286, met over het hele jaar heen 17326 unieke ip’s, dus per dag ontdekten 47 nieuwe mensen de site.

Ja, dat klinkt fraai, maar het is geflatteerd. Zeventig procent van al die mensen leest mijn postjes (346 in totaal) namelijk op Planeet GroenLinks en komt niet op de site zelf (zie ik dankzij het tellertje dat vanaf de planeet naar mijn site terugloopt). Tien procent van de bezoekers gaat via zoekmachines of house-sites direct naar de yazoo-pagina’s. Twintig procent ziet de logs op de site zelf, maar dat zijn er dus nog altijd bijna zestig per dag. Mijn dank is groot, met name jegens hen die sterretjes gaven:

Jaarstand sterretjes Planeet GroenLinks (cj op 3)