CDA vreest tóch voor privacy

706

Een paar weken geleden nog maar werd GroenLinks Rotterdam als oppositie binnen het college ervaren, vanwege het protest tegen de kolencentrale en haar gezeur om privacy: tegen preventief fouilleren, tegen de Rotterdamwet en vooral tegen neuzen achter de voordeur. Dat laatste was aan de orde, omdat de stad zich in het kader van bestrijding van huiselijk geweld wel erg veel rechten toeëigende. Helaas, GroenLinks stond alleen.

Wie schetst ieders verbazing dat CDA-fractievoorzitster Karen Duys, toen de strijd eenmaal gestreden was, alsnog begon te sputteren. “Ouders voelen schroom hulp te vragen. Voor je het weet maken ze immers bij het consultatiebureau een aantekening in het elektronisch gezondheidsdossier en sta je voorgoed te boek als probleemouder.”

Ja, Karen, maar dat was toch precies de bedoeling, lekker een beetje big-brotheren over alle ouders, met als alibi dat er rotte appels tussen zitten?