Duizenden banen rond Rotterdam CS

722

Van mijn aandelenrekeningen wordt ik dezer dagen niet vrolijk, dus dan kan ik dit nieuws wel gebruiken: de gemeente gaat fors investeren in het stationsgebied, waar 600.000 vierkante meter kantoorruimte gaat verrijzen. De lege reus die er nu al staat, het oude postsorteergebouw, is nog voor de oplevering grotendeels verhuurd.

Dat zijn dus duizenden extra banen in hartje Rotterdam en al die hardwerkende lieden moeten ergens wonen. Nou zullen ze wel grotendeels buiten de stad een optrekje kopen, maar slecht voor de waarde van mijn nabijgelegen appartement zal het niet zijn. Met een beetje mazzel gaan ze in de nieuwe kantoorkolossen zelfs zo hard werken dat de aandelenhandel weer aantrekt.

Update naar idee van Arnoud: Het Oude Westen in Rotterdam heeft momenteel 9960 inwoners op iets meer dan een halve vierkante kilometer, waarvan 62 procent niet-westerse allochtonen. De gemiddelde omvang van een huishouden is 1,9 personen. De helft van de mensen heeft werk. Ruim een kwart heeft niet de leeftijd om te werken. Het gemiddelde inkomen is 15.300 euro en de helft van de werkers valt in de laagste inkomenscategorieën.

De gemiddelde waarde van de 4430 woningen is 127.000 euro. Daarvan is maar 9 procent koopwoningen, de rest is huur. Enfin, ik hoor dus tot de zeer bevoorrechte elite van het Oude Westen en als de buurt vooruit gaat (dus de woningen meer waard worden) dan ben ik ook een van de weinigen die daar echt van profiteert.