Kamp: racismerapport is links gezeur

721

Ja, kom er maar in Henkie Kamp, over het ECRI-rapport dat sterk toegenomen racisme in de Nederlandse samenleving signaleert, vanoggend gekwoot in de Azijnbode: “Alles is volgens deze commissie te wijten aan de autochtonen, aan de samenleving. Zij sluit de ogen voor de serieuze misstanden die we hebben met groepen allochtonen. Het is een typisch links gekleurd verhaal.”

Mensen, dat was onze Henkie Kamp in de Volkskrant, maar misschien kan hij het voor ons hier in de overdrive nog even iets duidelijker zeggen? “Ja hoor. De commissie geeft ons blanke Nederlanders, de samenleving dus, de schuld van alles. Terwijl het helemaal niet de schuld is van de samenleving. Het is de schuld van de allochtonen, nou ja groepen allochtonen, maar laten we over die nuance niet moeilijk doen. Hullie zijn het probleem, niet de samenleving.”

“Kijk, dit is een hele duidelijke zaak, het is de samenleving tegen de misstanden. Dan is het toch raar dat een commissie partij kiest voor de misstanden, tegen de samenleving. Daar kun je al aan zien dat het een typisch links gekleurd verhaal is. Nou, wij van de VVD zeggen: als er misstanden zijn, dan moet je niet zeuren over een beetje racisme.”