Knietje voor Plasterk

711

Moet je net hebben als minister van emancipatie: heb je dat vrouwtje van de oppositie lekker in haar hemd laten staan, omdat ze een stuk niet helemaal had gelezen, zul je zien dat ze het alsnog gaat lezen en dan monkelen dat je tegen haar gelogen hebt.

Maar wat zeurt ze nou? Oké, er stond in die Europese brief dus ergens iets over discriminatie van homo’s in het Nederlandse onderwijs, maar niet in de conclusies, dus dan kun je niet zeggen dat de brief erover ging. Dat ze dat niet snappen in zo’n parlement. Je moet ze ook nog leren lezen.

Op de universiteit is al dat inspraakgedoe door nitwits gelukkig afgeschaft, maar in Den Haag heb je er danig last van. Voor je het weet roepen ze je weer naar het parlement voor zo’n onzindebat, terwijl je op het ministerie genoeg te doen hebt. En dan zo’n Halsema, die roept dat ze het keihard gaat spelen. Volgende keer maar beter een tok aan.

Update uit de reacties: Femke kón het stuk nog helemaal niet gelezen hebben. Het volledige verhaal hier.