Referer Risk gehackt

738

Onderaan de ranking-pagina van Planeet GroenLinks zit Referer Risk, een soort online bubbeltjesplastic. Ideaal om een beetje dom weg te klikken als je even vast zit met het schrijven van een stukje.

Een poosje geleden werd Referer Risk gehackt. Iemand is erin geslaagd een script te schrijven waarmee hij binnen een minuut ruim 4000 keer kan klikken en dat nog onder een valse websitenaam ook. Vanmiddag veroverde hij de wereld onder de naam “planeetgroenlink.is.gay”. Ja, dan word ik toch een beetje nieuwsgierig over wie we het hier hebben.

Nou, een 23-jarige Belg uit Merksem, die zo onverstandig is er een open dir op na te houden. Daarin allerlei leuke mangabeeldjes en foto’s van een overjarige puber op een zeilwagen. Een groot deel van zijn leven slijt hij op het gamesforum 9lives, waar hij nu 3698 posts heeft staan, maar helaas nul buddies heeft.

Hier vertelt hij over zijn bemoeienis met Referer Risk (dat hij Conquer the World noemt). Hij heeft, onder meer daarover, ruzie met beheerder (en mede-Merksemer) Dasiro van 9lives en ventileert dat op een speciaal aangemaakte wikidot. Kortom, alle voordelen over nerds worden weer eens bevestigd.