De au-momenten van GroenLinks

759

De Rotterdamse coalitie van PvdA, CDA, VVD en GroenLinks bestaat twee jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met een interview in het AD/RD. Tevredenheid alom. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst haalt nog even lekker uit naar LR en SP. Alleen Anneke Verwijs van GroenLinks spreekt over de vele ‘au-momenten’ die de partij heeft moeten doorstaan.

Kenmerkend is de manier waarop de coalitiepartners erop reageren. De VVD-spreekt van een pavlovreactie, CDA wijst er nog maar eens op dat ‘er heel goed nagedacht is over het coalitieakkoord’. In januari had de PvdA al laten weten dat eigen GroenLinkse meningen niet op prijs gesteld worden.

Met andere woorden: terug in je mand en voortaan netjes meeblaffen met de drie middenpartijen. Het wijst er allemaal niet op dat het gauw afgelopen zal zijn met de au-momenten.