Kan dat SGP-gezeur nou eens afgelopen zijn?

750

Als man kun je het toch niet goed doen, dus ga ik eens een lekker sexistisch stukje schrijven naar aanleiding van het bericht dat we voorlopig nog niet verlost zijn van het gedoe tussen het Clara Wichmann Instituut en de SGP.

Ja, natuurlijk is het een beetje middeleeuws om vrouwen niet voor vol aan te zien, maar het is wel zo’n beetje het laatste mannenbastion dat we in Nederland over hebben. Het heeft monumentale waarde, dus laat het toch met rust. Ik bedoel, er zijn in Nederland inmiddels vele malen meer vrouwenbastions. Doe daar eens wat aan, Clara Wichmann.

Oeps, daar is meteen al het eerste obstakel, want dat instituut doet alleen proefprocessen voor vrouwen. Dat zal dus wel niet werk maken van de Opzij-redactie, waar geen plek is voor mannen. Maar misschien kan Clara iets doen aan de discriminatie van moslima’s door de club van Cisca?

Datzelfde Opzij deed eind vorig jaar overigens samen met Margriet een grootschalig onderzoek, waaruit blijkt dat vrouwen moeite hebben de gaten in de afgebrokkelde mannenmaatschappij in te nemen. Met name hoger opgeleide vrouwen zoeken het probleem steeds vaker bij vrouwelijke labbekakkerigheid. Slachtoffergedrag als in het SGP-proces is daar een symptoom van. De SGP is een strohalm om het beeld vast te houden van de discriminerende man als voornaamste barrière voor de gelijkwaardige positie van vrouwen in de samenleving.

Enfin, allemaal een prettige vrouwendag toegewenst, morgen!