Naaldhakken en christenen

748

Wat een rare optocht, dacht ik nog toen ik vanochtend in Staal, het café van het lokale WTC, een stoet opgedrikte meisjes met knalroze hesjes voorbij zag lopen, op weg van de Rotterdam Hal naar buiten. Het waren er wel heel veel om foldertjes voor lippenstift te gaan uitdelen. Maar het bleken dus deelneemsters te zijn aan de stilettorun, waarbij het de kunst is een parcours zo snel mogelijk af te leggen op naaldhakken. Bizar.

Hoe dan ook, waar dit logje eigenlijk over zou gaan, voordat ik even afgeleid werd, was de laatste vergadering van de werkgroep Overheid Kerk Samenleving, waar ik namens GroenLinks de afgelopen twee jaar in gezeten heb. Het oorspronkelijke doel was om de christelijke organisaties in de stad zichtbaarder te maken voor de politiek, maar dat werd allengs verbreed.

Vorig jaar werd een bijeenkomst georganiseerd over de rol van religieuze organisaties in de wmo. Sindsdien is gewerkt aan de oprichting van een interreligieus platform dat als gesprekspartner voor de politiek kan dienen. Op 9 april is het zover – en dus kan de werkgroep ophouden te bestaan.