Cultuurplan R’dam: lachen en huilen

813

Kunsthal dicht. Lantaren/Venster naar een nieuw gebouw, maar zonder subsidie. Nighttown aan de commercie overlaten. Gergjev festival, Dunya, Metropolis: exit. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, geconfronteerd met de plicht te bezuinigen, zet in haar advies voor het cultuurplan stevige keuzes neer waar de politiek de komende maanden over mag steggelen. Maar laat ik me in eerste instantie tot mijn eigen clubjes beperkten.

Bij WaterFront mag de vlag uit. Bijna vijftig procent erbij, genoeg om het structurele gat van de afgelopen jaren te dichten. Ook kritische noten van de raad, met name over onze educatieve plannen, maar deze zin citeer ik graag: “Naar het inzien van de Raad verdient WaterFront ondersteuning in praktisch, moreel en zakelijk opzicht.”

Gemengde gevoelens heb ik bij het advies van mijn literaire broedplaats Rotown Magic. Enerzijds fijn dat we de erkenning van structurele subsidie krijgen in een tijd van bezuinigingen, maar de RRKC heeft een bedrag in gedachten dat fors lager is dan de jaarlijkse projectsubsidies die we nu krijgen. Kortom, wel erkenning, maar niet genoeg geld om de activiteiten op het huidige niveau voort te zetten. Enfin, zoals ik zei, gemengde gevoelens.