Stemmige film die bij gaat blijven

815

Het landschap van Arizona, Californië en Alaska speelt de eigenlijke hoofdrol in ‘Into the wild‘, de nieuwste film van Sean Penn. Tijdens het kijken moest ik regelmatig denken aan ‘Straight story‘ van David Lynch, ook een kalm verhaal over een man die op reis gaat en daarbij eigenlijk alleen maar aardige mensen tegenkomt.

‘Into the wild’ vertelt het verhaal van Chris McCandless (een rol van Emile Hirsch, die hiervoor erg goed naar Leonardo diCaprio heeft gekeken), die met zijn ouders breekt om al reizende de zin van het leven te onderzoeken. Alles wat hij van huis heeft meegekregen gooit hij overboord. Hij leeft van baantjes en onderlinge hippiesolidariteit. Als ultieme test om te bewijzen dat hij helemaal voor zichzelf kan zorgen trekt hij de wildernis van Alaska in met een voorraadje rijst en een geweer om te jagen.

Los van het dramatische slot gebeurt er niet zoveel in dit verhaal, dat helemaal gefilmd werd op de tientallen locaties die de echte McCandless tijdens zijn omzwervingen aandeed. Toch blijft de film dik twee uur boeien, mede dankzij de slepende muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam). Sterker nog, hij blijft zelfs boeien als je al lang weer buiten staat.