Weenahof gaat eraan

803

Kijk, dat is nog eens een fraai plaatje van hoe het westelijke deel van het Weena er in de toekomst uit gaat zien. De binnenstad van Rotterdam gaat het helemaal worden, stond gisteren juichend in Trouw. En dat naar aanleiding van het nieuwe stedenbouwkundige plan, dat vorige week in de raadscommissie besproken werd.

Maar wacht eens eventjes, die toren, daar woon ik. Of liever gezegd, daar staat nu een ander gebouw met mijn appartement erin. Tot voor kort dacht ik een woning te hebben waarvan de waarde zou welvaren bij de vastgoedboom rond het station. Maar ik woon dus in een slooppand.

Een en ander gaat pas na 2020 plaatsvinden, dus vond de gemeente het niet nodig (de bekendmaking van) het plan tevoren met de bewoners te overleggen. Anderzijds is de gemeente voor die tijd van plan de buitenruimte aan te pakken. Hopelijk gaat ze ook snel iets doen aan die delen van het complex die haar eigendom zijn en die ze nu laat verloederen (de plint en de roestbak hieronder). Dus allicht kom ik nog met de schrik vrij.

En zoiets moet het worden:

Update: inderdaad, ik kom met schrik vrij, want het plan gaat niet door.