Gezocht: een kloon van oom Ivo

825

“Zo, nou, ik heb het tekstje klaar, hoor. Rotterdam gaat aan de inwoners vragen wat het profiel van de nieuwe burgemeester moet zijn. Het bedrijfsleven mag ook meepraten, net als de regiogemeenten. Dat levert ons een big bang aan informatie op die we netjes gaan overdragen aan de commissie van de gemeenteraad die de sollicitanten gaat horen.”

“Hartstikke fijn, maar alleen een tekstje staat zo saai op onze website. Moet daar niet een foto bij?”

“Hmm, ja, eigenlijk wel, maar we hebben helemaal geen foto van de nieuwe burgemeester, want we weten niet wie het wordt.”

“Dan zetten we er toch foto van Ivo Opstelten bij? Zo geven we de burgers een geheugensteuntje hoe een burgemeester eruit hoort te zien.”

“Jottem! Laten we een foto nemen waarop Ivo zijn handen in wanhoop ten hemel heft. Dan weten de burgers ook meteen hoe de sollicitatiecommissie zich voelt bij een stortvloed aan tegenstrijdige profielsuggesties.”