Het lab bij BNN Storing

827

Opvallend hoe verschillend de aanpak van twee programma’s op radio 1 kan zijn. Eerder was ik bij Kassa, waar een redacteur het hele gesprek van tevoren per telefoon met me doorpraatte, het nog kort herhaalde voorafgaand aan de uitzending, waarna de presentatrice, die het boek ook gelezen had, via een vragenlijst het gesprek voerde.

Vanavond was ik Storing, van BNN. De verantwoordelijk redacteur informeerde even of ik het accent op media kon leggen en of ik het boek kon opsturen, zodat de presentatrice het kon doornemen. In de uitzending improviseerde ze. Daar stond dan weer tegenover dat BNN twee leuke audiofragmentjes opgezocht had om een en ander te verluchtigen.

Degelijk versus losjes. Ik vraag me af bij welke benadering mijn boodschap het best is overgekomen, maar ik ben geneigd voor de laatste te gaan. Naluisteren kan een week lang hier.