Prem mag alleen belaagd door meerderjarigen

834

Het woord is aan de heer Van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA te Rotterdam: “Zoals u weet is die televisiemaker met die ingewikkelde naam die we daarom allemaal Prem noemen, in Katendrecht belaagd door blagen van een jaar of twaalf. Dat kan natuurlijk niet. Na acht, negen uur ‘s avonds wil ik dit soort kinderen niet meer op straat hebben. Klaar uit.

“Wij van de PvdA zijn hier heel duidelijk in. Als twaalfjarigen willen bedreigen, moeten ze dat voor acht uur ‘s avonds doen. Daarna is het de beurt aan oudere raddraaiers. Wij denken dan ook dat een avondklok de geëigende manier is om orde op zaken te stellen.”

“En een blik jeugdwerkers, al leggen we daar niet teveel de nadruk op, en als we het dan toch over jeugdwerkers hebben, spreken we liever van jeugdmariniers, dat klinkt tenminste niet zo soft. Wij willen namelijk uitstralen dat onze eerste reflex repressief is – daar staat die vuist in ons logo immers voor – maar dat we ook aan de echte oplossing denken.”