Mensenrechten in dichtvorm

885

In de jongste Krakatau, tijdschrift tegen alles omdat niets beter is, de tweede van een reeks gedichten van Nanne Nauta over de universele verklaring van de rechten van de mens. Dit keer artikel 7 tot en met 12. Het zijn ‘ready mades’, gedichtcollages van elders gevonden teksten, in dit geval uit zoekopdrachten bij Google. Bijvoorbeeld deze strofe uit ‘Artikel twaalf’ (dat gaat over het recht op privacy):

  Klik hier om een kaarsje te laten branden. Hartelijk welkom op mijn
  web-log allemaal!! Ik ben de Soedanese president en gebruik deze site
  om dingen te plaatsen die ik vind.

Verder in deze Krakatau, de vijftigste editie, een interview met de Groningse dichter Jan Glas, een aantal poëzierecensies en vooral heel veel toegankelijke gedichten. Koop ‘m in de betere boekhandel – we kunnen wel een opstekertje gebruiken nu de subsidie in het kader van het Rotterdamse cultuurplan gehalveerd dreigt te worden.