Pastors vindt (overbodige) baan

896

Mijn eerste logje ooit ging over Marco Pastors die zijn baan als wethouder kwijt raakte, omdat hij vond dat alle moslims potentiële dieven zijn. Heel gek, maar daarna vond hij het dus lastig om een baan te vinden in deze samenleving, die zeer tegen de zin van Pastors en de zijnen wel degelijk multicultureel is. GroenLinks deed nog een suggestie, maar dat was hem te min.

Hoe dan ook, Marco heeft zojuist een baan gevonden. Hij wordt ambassadeur e-factureren. Belangrijk werk! Zelf mag hij niet e-factureren, want hij wordt ambtenaar.

Zelf moest ik bij dit bericht direct denken aan zijn collega-pimmel Joost Eerdmans, ook rechts maar minder fout, die vorig jaar al een baan vond. Joost was namelijk de bedenker van de website Ambtenaarhuis, waar je overbodige ambtenaren kon aangeven. Die site is helaas niet meer in de lucht.