Derde GLR-bestuurder vertrekt

911

Voor de derde keer binnen een maand geeft een GroenLinkse bestuurder in Rotterdam de pijp aan Maarten. Het vertrek van Cies de Theije uit het dagelijks bestuur van Delfshaven is echter wat beter geregisseerd dan de eerdere twee gevallen (1,2). Zijn opvolger is bijvoorbeeld al bekend: voormalig deelraadsfractielid Karen Bebelaar, die bovendien voorafgaand aan de verkiezingen al een ‘geschikt’ stempel kreeg van de kandidatencommissie.

Cies treedt af om persoonlijke redenen (en daar is helemaal niets eufemistisch aan). Hij begon zijn politieke carrière overigens bij de VVD. De overstap naar GroenLinks verklaarde hij door te stellen dat hij zelf standvastig was geweest, maar dat alle anderen naar rechts waren opgeschoven. Ik weet het natuurlijk niet, maar ik hoop dat hij zich nu tenminste gedeeltelijk aan de poëzie kan wijden.