Klein NS-leed

947

Post van onze gewaardeerde Nationale Spoorwegen. “Uw voordeelurenabonnement ontvangt u binnenkort op een persoonlijke OV-chipkaart. Hiervoor hebben we een recente pasfoto van u nodig. (…) U kunt uw pasfoto ook online inzenden via www.ns.nl/inzendenpasfoto.”

Nou heb ik al een chipkaart van de RET, maar het is een fijne gedachte dat ze dit bij de NS niet weten. En met twee kaarten kan ik best leven. Dus hupsakee naar de website van de NS. “Welkom. Bij Mijn NS kunt u een digitale pasfoto versturen, die wij gebruiken voor uw persoonlijke OV-chipkaart. Om dit te kunnen doen heeft u eerst een NS-account nodig.”

Snel een account aangemaakt en dan opnieuw naar de pagina pasfoto inzenden. “U heeft reeds een pasfoto opgeladen en deze foto blijft geldig voor de periode van 5 jaar. Het verwijderen of vernieuwen van de pasfoto dan kunt u contact opnemen met onze Klantenservice: 0900 – 202 11 63 (€ 0,10 per minuut).”

Dankjewel, NS, voor deze nuttig bestede tien minuten. Benieuwd met welk hoofd ik op mijn NS-kaart ga belanden.