Rik Grashoff geïnstalleerd

933

Na een bij vlagen genant, twee uur durend debat over de precieze omstandigheden waaronder Orhan Kaya vertrok als wethouder – waarbij Anneke Verwijs van Leefbaar-voorman Marco Pastors als enige coalitie-fractievoorzitter complimenten mocht ontvangen voor haar oprechtheid – is Rik Grashoff vanmiddag geïnstalleerd als wethouder te Rotterdam. Hij kreeg 25 stemmen voor en 10 tegen (6 raadsleden vulden Peggy Wijntuin op hun stembriefje in).

Het debat rond Riks benoeming duurde een half uur en werd voor een belangrijk deel in beslag genomen door formaliteiten. Dat kwam natuurlijk deels, omdat Rik al in een hoorzitting onder handen genomen was door de raadsleden, maar je zou toch verwachten dat men elkaar meer vliegen om de toekomst zou willen afvangen dan om het verleden. Hoe dan ook, Rik kan nu werkelijk aan de slag.